Lokální

Česká bitcoinová firma 21M Group - směnárna Anycoin, peněženka Bitlifi a další úspěšné projekty

Bitperia

November 23, 2023

5

Min

Řada z vás bude jistě znát směnárnu Anycoin nebo dokonce také nově vzniklou peněženku Bitlifi. Možná ale nevíte, že se všechny tyto projekty spojily pod společností 21M Group zakladatelů Anycoinu Marka Kyrsche a Martina Čecha. Nově založená akciová společnost má pod sebou MP Developers provozující Anycoin a čtyři další firmy nabízející českým uživatelům komplexní služby v oblasti kryptoměn. Jedná se o 21M Custody, 21M Finance a 21M Invest.

Mateřská společnost 21M Group

Mateřská akciová společnost 21M Group byla založena v červenci 2022 Markem Kyrschem a Martinem Čechem. Tito pánové stáli v roce 2018 u zrodu společnost MP Developers, která provozuje českou směnárnu Anycoin a nově vydala také LN peněženku Bitlifi. Pod 21M Group patří čtyři další firmy nabízející velkou škálu služeb pro kryptoměnové investory a finanční poradce. Svým klientům chtějí zakladatelé Anycoinu nově nabídnout bezpečnou úschovu kryptoměn, nástroje pro finanční poradce a kryptoměnové investiční produkty.

Je dobře, že do kryptoměnového investičního prostředí vstoupila dobře známá a důvěryhodná česká společnost. Na tomto trhu se totiž v minulosti objevilo několik problémových firem nabízejících investice do kryptoměn.

Johnny The Bitconer nám také poskytl své hodnocení 21M Group a jejích projektů:

Anycoin je za mě jedna z nejlepších směnáren se spoustou výhod, mezi které patří možnost výběru přes LN a výborný support. Přes jejich peněženku bitlifi je možné posílat bitcoin přímo na telefonní číslo, což opět snižuje bariéry a jde naproti jeho širší adopci.

- Jan Kohout

Směnárna Anycoin

Českou směnárnu Anycoin zřejmě znáte. Nabízí svým uživatelům velice snadnou směnu nejrůznějších kryptoměn a ERC-20 tokenů. Anycoin nemá svůj vlastní order book a kryptoměny za vás obchoduje na několika mezinárodních burzách. Uživatelé v Česku mohou tedy využít Anycoin k nákupu kryptoměn bez toho, aby museli peníze posílat na zahraniční účty nebo dokládat svou totožnost firmám mimo Českou republiku. Odeslání peněz do Anycoinu je díky tomu snadné a rychlé, protože převod prostředků, na rozdíl od SEPA platby trvající někdy až tři dny, proběhne během několika málo hodin. Anycoin má taky velice dobře vymyšlené funkce pro pravidelný nákup kryptoměn, kdy si můžete například vytvořit QR pro platbu a nastavit, že všechny peníze přijaté tímto způsobem mají být ihned směněny do bitcoinu. Nově si můžete nastavit také automatizované nákupy, a to s frekvencí už od jedné hodiny. Nechybí samozřejmě ani funkce automatického prodeje podle vámi zvolené exit strategie.

Anycoin tým na největší bitcoinové konferenci v Miami.

Směnárnu Anycoin založili Marek Kyrsch a Martin Čech v roce 2018 poté, co Martin Čech ukončil své působení ve Facebooku a vrátil se do Česka. Zatímco Martin Čech získával zkušenosti ve Facebooku, Marek Kyrsch podnikal v Česku a začal se zajímat o bitcoin. Anycoin je nejúspěšnějším startupem společnosti MP Developers. První platící zákazník využil Anycoin v lednu 2019 a aktuálně se jedná o největší směnárnu v České republice s více než 50 000 uživateli. Navíc téměř polovina z nich používá také mobilní aplikaci Anycoin. Je to zřejmě tím, že je směna na Anycoinu opravdu snadná a bez problému vyřídíte nákup bitcoinu za pár vteřin na telefonu. Aplikace navíc nabízí také pohodlnou Lightning Network peněženku, pomocí které můžete utrácet bitcoin uložené na směnárně. Pokud Anycoin používáte, jistě víte, že je to také nejsnadnější cesta, jak dostat peníze z běžného bankovního účtu na lightningovou  peněženku.

Na rozhovor s Markem Kyrschem se můžete podívat na videu od Kicoma na jeho youtubovém kanále.

O jednoduchosti a příkladném přístupu směnárny Anycoin vypovídá také nejlajkovanější komentář pod videem, kde uživatel maxbiagi3091 píše:

Markovi moc fandím. Anycoin je hodně super. Nedávno jsem do BTC přivedl mámu (skoro 70let) a první nákupy dělala na Anycoinu a je moc super jejich přístup. Hned jí volala milá paní ze supportu a ptala se jí zda fakt ví, co kupuje, zda jí do toho nikdo nenutí, zda má svou peněženku a se seedem ji taky nikdo nepomáhal atd. Bezpečnost především ❤ Věřím, že v Anycoinu docela koukali na ten ročník 😂

Kicom nám také poskytl své hodnocení 21M Group a jejích projektů:

21M dělá kupu skvělé práce! Směnárnu Anycoin navrhují tak, aby byla skutečně jednoduchá i pro naprosté začátečníky. Peněženkou Bitlifi pak zpřístupňují Lightning Network opravdu každému. Navíc neustále chrlí další funkce a novinky. Kluky znám už delší dobu a je to parta, se kterou nejen rád spolupracuji, ale zajdu moc rád i na pivo!

- Jakub Kicom Vejmola

Peněženka Bitlifi

Směnárna Anycoin letos představila také svou vlastní Lightning Network peněženku s názvem Bitlifi. Ta je unikátní v tom, že umožňuje poslat satoshi na telefonní číslo i v případě, že příjemce nemá aplikaci nainstalovanou. Poslané saty následně libovolně dlouho čekají, až si příjemce aplikaci stáhne a přhlásí se. Každý uživatel také dostane LN adresu ve formátu telefonni_cislo@bitlifi.com, na kterou pak může přijímat platby. Nezkušený uživatel díky tomu nemusí řešit například LN faktury a satoshi jednoduše odešle na kontakt ze seznamu.

Na letošním ChainCampu představili vývojáři Bilifi další novinku v podobě bolt karty pro LN platby. Na stánku jste si mohli vyzvednou NFC kartu, kterou jste po spárování s Bitlifi peněženkou mohli používat k utrácení prostředků bez použití telefonu a QR kódu.

21M Custody

První ze společností s názvem 21M Custody nabízí profesionální a bezpečné uložení kryptoměn pro jednotlivce, firmy i fondy. Jako jednotlivec si můžete založit běžnou peněženku pod správou 21M Custody. Ta vám zaručí bezpečné uložení kryptoměn a pojištění úložky. Transakce z této peněženky jsou vyřízeny do 24 hodin a lze ji použít jako běžnou hot walletu. Pro dlouhodobější uložení můžete zvolit Záložní peněženku, která vyžaduje vyšší bezpečnost při potvrzování transakcí.

Pro firmy a fondy nabízí 21M Custody Multisig peněženku v obou výše zmíněných variantách. Tato peněženka je určena pro společnosti s více vlastníky, kteří musí potvrdit transakci dle smluvených pravidel. Transakci například musí potvrdit čtyři manažeři z pěti.

Poslední nabízenou službou je Shamir peněženka, ke které může existovat libovolný počet klíčů. 21M Custody klienta bezpečně provede celým procesem nastavení včetně definování podmínek, za kterých je možné k úložce přistupovat. Tato služba je vhodná především pro dlouhodobé úložky vysoké hodnoty.

21M Finance

Další z produktů 21M Group je bitcoinová platforma pro finanční poradce s názvem 21M Finance. Jedná se o platformu postavenou na základech projektu Divex. Ten nabízí svým klientům poradenství v oblasti investic do kryptoměn, včetně pomoci s prvními nákupy a bezpečným uložením na hardwarové peněžence Trezor. Divex také zpracovává samotné investice do kryptoměn a právě toho využila platforma 21M Finance. Ta pak funguje jako nástroj pro správu klientů a umožňuje poradcům sledovat jednotlivá portfolia, nastavovat výši provize nebo kontaktovat ostatní poradce.

Finančním poradcům nabízí 21M Invest API pro propojení s vlastním řešením nebo rovnou celé webové rozhraní pro klientelu konkrétního poradce.

21M Invest

Pokud jde o přímou investici do kryptoměn, nabízí 21M Invest platformu se čtyřmi kryptoměnovými investičními produkty. Jedná se o čistě bitcoinové nebo ethereové portfolio, index s deseti největšími kryptoměnami a index kryptoměn s možností stakingu.

Méně konzervativní investoři mohou vyzkoušet top 10 kryptoměn podle tržní kapitalizace. Průběžně rebalancované portfolio obsahuje bitcoin i Ethereum, a navíc dalších 8 největších kryptoměn. Aktuálně se jedná například o Solanu, Polygon nebo Cardano.

Pokud se zajímáte o staking, nabízí 21M Invest index kryptoměn umožňující stakování. Díky tomu můžete získat výnosy z držení kryptoměn obsažených ve vašem portfoliu. Na seznamu kryptoměn samozřejmě nechybí Ethereum, Polkadot, Tron nebo Tezos.

Produkty 21M group.