Lokální

Braiins kupují rozcestník Bitperia.cz

sifrant

September 9, 2022

5

Min

Na videozáznamu z konference ChainCamp 2022 vysvětluje Kristian Csepcsar, proč jsme se v Braiins rozhodli koupit portál Bitperia a udělat z něj nejlepšího bitcoinového průvodce v češtině.

Pokud jste nebyli návštěvníky do té doby největší evropské konference o bitcoinu – ChainCamp 2022, mohlo vám uniknout naše poslední oznámení za Braiins. Ono vám tedy mohlo uniknout i v případě, že jste v Ostravě byli, protože program v aule Gong byl opravdu nabitý a současně probíhaly vždy dvě přednášky a k tomu ještě nejméně dva další workshopy. Naštěstí pro všechny máme záznam, kde vše podstatné můžete shlédnout z pohodlí vašich obrazovek.

Na Daniela Steigerwalda, který svou přednášku zakončil oznámením, že v Braiins Publishing vyjde kniha s výběrem jeho břitkých facebookových příspěvků, volně navázal Kristian Csepcsar, marketingový ředitel Braiins. Ten uvedl v krátkosti historii nakladatelství Braiins Publishing, kde se během 1,5 roku existence podařilo vytisknout a dostat do oběhu neuvěřitelných 15000 knih.

{{custom-cta}}

Vzhledem k tomu, že vydavatelské aktivity nejsou pro Braiins hlavní činností, se jedná o naprosto nepředstavitelné číslo, neboť v porovnání s mainstreamovým knižním trhem se zde bavíme o úzce profilované odborné literatuře, navíc distribuované výhradně na akcích Braiins a přes několik málo tvůrců bitcoinového obsahu, jako zde a zde. Dalším milníkem, který Kristian avizoval, je prodej titulů Braiins Publishing na e-shopu alza.cz, čímž se naše produkty dostávají k mnohem širšímu spektru možných čtenářů. Pro podporu adopce bitcoinu to je zásadní posun a objednávky jsou na alze čerstvě otevřené!

Druhá polovina sdělení se potom zaměřila na hlavní zprávu, kterou jsme za Braiins na ChainCamp přivezli – akvizici internetového bitcoinového rozcestníku Bitperia.cz. Ten již v roce 2014, spolu s dalším kolegou, založil Jiří Chlebus – grafický mág stojící za kompletním vizuálem společnosti Braiins, včetně jejího loga a nezaměnitelného písma. Po stagnaci portálu Bitperia během posledních let, zapříčiněnou vytížeností jeho zakladatelů, jsme se rozhodli vdechnout mu nový život. Zachovali jsme původní název, který, jak nám Jiří objasnil, vznikl ze spojení Bitcoin via experience, což by se dalo nejlépe vystihnout jako bitcoin v praxi. Rozhodli jsme se název doplnit o výstižný slogan – bitcoinový průvodce.

V následujících měsících stránky projdou zásadním vylepšením nejdříve v pozadí na straně jejich správy, následně i co se týče jejich viditelné struktury. Tyto úpravy však nějakou dobu potrvají a my chceme přinášet kvalitní obsah i v době, kdy se na těchto vylepšeních pracuje. Určitě jste již zaregistrovali oznámení o rozsvícení Reflektoru – pravidelného zpravodaje bitcoinových novinek. Dále se můžete těšit na další originální obsah více i méně známých českých autorů a také překlady kvalitních, časem ověřených textů s bitcoinovou tématikou. Mezitím se v našich hlavách rýsují i jiné formáty obsahu – psaného i audiovizuálního.

To je tedy ve zkratce Bitperia.cz – bitcoinový průvodce. Tento průvodce je tady, aby vám dal jasný signál, ukázal směr a poodhalil různá zákoutí bitcoinové králičí nory. Naším nemalým cílem je stát se takovým místem na českém internetu, kde najdete kompletní informace a přehled ze světa bitcoinu se zaměřením na lokální události a nové uživatele. Sledujte nás na Instagramu, X (Twitter), YouTube a Spotify, ať vám neuteče nic nového a vítejte v nové kapitole Bitperie.

Hledáme vývojáře!

Naší zákazníci jsou globální, ale schopné místní vývojáře hledáme neustále. Pokud vás zajímá oblast těžby Bitcoinu nebo máte rádi práci v progresivním tech stacku (Rust, Bitcoin, desítky serverů po celém světě se stovkami tisíc připojení za sekundu a mnohem více) tak se určitě ozvěte.

Vyvíjíme software i hardware pro bitcoinové těžaře - pojďte do toho s námi: https://braiins.com/careers
Všechny naše bitcoinové knihy k dostání na jednom místě.